Центр української культури та мистецтва

Київ, вул. Хорива, 19-В

пн. - пт. 10:00 – 19:00
сб. - 10:00 – 18:00
нд. - вихідний

Центр української культури та мистецтва

Київ, вул. Хорива, 19-В

пн. - пт. 10:00 – 19:00
сб. - 10:00 – 18:00
нд. - вихідний

about exib

  • date exib 30 septembre 2021 18:00
  • city exib Київ, вул. Хорива 19-В
  • maps exib

« ФЕЄРІЯ В’ЯЗАННЯ » (вироби від Аліни Бусло та бренду « В’язаний Ексклюзив »)

30 вересня – 25 жовтня 2021 року

Відкриття – 30 вересня о 18:00

Місце проведення : ІІ поверх Центру Української Культури та Мистецтва,
м. Київ, вул. Хорива, 19-В, тел. (044) 425-12-64, (044) 425-12-66.
За підтримки Центру Української Культури та Мистецтва.

Мета виставки « ФЕЄРІЯ В’ЯЗАННЯ » – показати, що цей вид рукоділля вирізняється багатством ідей та технік. І, передусім, виставка продемонструє, що нині в’язання в тренді ! Авторка проекту та майстриня Аліна Бусло наголошує : « Я задумала цей проект задля того, аби ми поступово відвикали від стереотипу « в’яжуть тільки бабусі шкарпеточки та светрики ». А ще, я мріяла показати, які сучасні речі можна створювати за наявності величезної кількості матеріалів, ідей та схем ! ».
Виставка вразить відвідувачів розмаїттям жіночого та дитячого в’язаного вбрання, іграшок та елементів декору для дитячих кімнат та оселі в цілому. Будуть представлені роботи, виконані в різних техніках. Зокрема, зв’язані гачком та спицями. Можна буде побачити й поєднання в’язання з валянням шерстю. Переважна більшість робіт – авторські.
Аліна Бусло займається в’язанням гачком та спицями з 6 років. Спочатку створювала найпростіші узори та одяг для ляльок. Мріяла стати дизайнером одягу, тож, багато експериментувала з перешиванням вбрання, яке було в шафі. Школу закінчила з відзнакою, потім Чернігівський Педагогічний університет ім. Шевченка (фізико-математичний факультет).
Після цього Аліна Бусло працювала в царині реклами, весь цей час не полишаючи улюблене хобі – в’язання. Спочатку cтворювала вироби собі або на подарунки рідним, а вже у відпустці по догляду за дитиною почала в’язати на замовлення. Проводила індивідуальні заняття з цього виду рукоділля.
Головною підтримкою, опорою і критиком Аліни Бусло є син Даниїл. Насамперед, він навчає майстриню по-дитячому радіти всьому в житті, мріяти, йти до мети незважаючи на обставини. Це відчуття світу вона втілює в своїх роботах.
Із часом майстриня реалізувала свою мрію : створила « В’язаний Ексклюзив » – бренд в’язаних виробів, які користуються попитом в Україні та за кордоном. Дуже багато виробів Аліна Бусло виготовляє сама, а також співпрацює з талановитими майстрами. Значну увагу приділяє якості продукції, практичності виробів (серед яких – одяг, іграшки, аксесуари), натуральності матеріалів, з яких буде майбутній виріб.
Бренд « В’язаний Ексклюзив » – це оригінальність, якість та, головне, емоції ! Унікальність робіт Аліни Бусло полягає в їх особливій енергетиці, вони приносять радість. У кожному виробі живе своя історія, своє маленьке життя.
Майстриня ділиться таємницею для тих, хто вірить в чудеса та візуалізацію мрії : « Під час вагітності, я весь час чула від лікарів, що шансів народити дитину мало, що не зможу виносити… У якийсь момент, коли опускались руки, я зрозуміла, що мені необхідно щось, що буде наближати мене до дитини, і я зв’язала пінеточки ! Завдяки ним я відчувала синочка, уявляла яким він буде, як я його тримаю і з’явилась віра, що все буде добре ! Пінеточки я поставила на видному місці, а сама почала далі в’язати одяг для майбутньої дитини… і сьогодні – я щаслива мама ! Подарувавши друзям в’язаного котика, який неймовірно сподобався їх діткам, я згодом побачила фото сім’ї уже з живим кошенятком, який оселився в їх оселі. Приємно, що таких прикладів багато, мої іграшки купують для недоношених діток в інкубатор, щоб вони не відчували себе самотніми, просто для підняття настрою собі або близьким, за кордон, як згадку про Україну. Окремою сторінкою можна виділити – коли вироби замовляють коханим, рідним, любов відчувається навіть на відстані ! ».
Майстриня є активною учасницею різноманітних тематичних виставок. Декілька років підряд презентувала нові колекції в національному стилі землякам на щорічній зустрічі Чернігівського земляцтва в м. Києві, членом якого є. « В’язаний Ексклюзив » був представлений на Першому Весняному фестивалі поміж виробників України та інших країн. Бере участь в конкурсах в межах виставки « Модна Лялька ».
Майстриня брала участь у всеукраїнських виставках, що відбувались в Центрі Української Культури та Мистецтва, посідала призові та перші місця. Серед них – Всеукраїнська виставка в’язання « Тепла оcінь ». Зокрема, в 2019 та 2020 роках посіла перше місце в конкурсі « Моя в’язана мрія ». У межах цих проектів проводила серію майстер-класів для діток, щоб показати підростаючому поколінню, що в’язання – це корисно та модно.
За словами Аліни Бусло, для неї в’язання – своєрідна йога для душі. Неймовірне задоволення отримує, коли займається ним на морі, в горах чи просто в спокійному красивому місці. В’яже вечорами або вночі під гарну музику. Ніколи не сідає працювати в поганому настрої, оскільки це впливає на якість виробу, швидкість виготовлення, а головне на енергетику яку він несе. Також не бере замовлення, якщо розуміє, що натхнення на нього зовсім немає.
Аліна Бусло розповідає : « Моє улюблене хобі переросло в справу, якою я із задоволенням займаюсь кожного дня ! Кожен висловлює себе, своє ставлення до світу по-своєму : я – через в’язання. Це для мене – самореалізація, хобі, робота та відпочинок ! Зараз можу із впевненістю сказати, що я знайшла своє покликання у житті. Мені буде дуже приємно, якщо поміж робіт, знайдеться та, яка знайде відгук у ваших серцях ! ».
Додаткова інформація : Svyazanо.com.ua, 066 22 42 067, 096 27 56 685.

Ласкаво просимо, вхід вільний !

Час роботи виставкових залів :
Пн.- Пт. – 10:00 – 19:00 ; Сб. – 10:00 – 18:00 ; Нд. – вихідний.

Адреса Центру Української Культури та Мистецтва :
Україна, м. Київ, вул. Хорива, 19-В, ст. м. « Контрактова площа »

Із питань отримання фотографій, відео-матеріалів, організації ексклюзивних інтерв’ю, сюжетів, цікавих та корисних матеріалів – звертайтеся до Ольги Музиченко за тел. : 097-98-22-783 або по е-mail : [email protected].

« ФЕЄРІЯ В’ЯЗАННЯ » (вироби від Аліни Бусло та бренду « В’язаний Ексклюзив »)
« ФЕЄРІЯ В’ЯЗАННЯ » (вироби від Аліни Бусло та бренду « В’язаний Ексклюзив »)
« ФЕЄРІЯ В’ЯЗАННЯ » (вироби від Аліни Бусло та бренду « В’язаний Ексклюзив »)

see also

Відкриття виставково-мистецького проекту « Київ. Три покоління »

5 novembre 2015

Свято Урожаю

15 septembre 2012

Виставка-підсумок благодійного мистецького проекту « ДІАЛОГ З ПРИРОДОЮ »

9 septembre 2015